Gott Nytt År!

Gott Nytt År på er!
Hoppas att ni kommer att få ett bra 2011!


Salvia (vit)

Vit saliva anses vara den effektivaste salvian för att rena människor, saker och platser från negativa energier.

Att använda salvia för rening är en tradition hos många indianska folk. Röken från salvian attraherar negativ energi och renar den. "Smudging" som det kallas är ett rituellt sätt att rena en person, plats eller föremål från negativa energier, andar eller inflytanden. Reningsceremonin innebär att man bränner speciella heliga växter och i det här fallet salvia (finns andra växter som man också kan använda) och antingen låter ett föremål passera genom röken eller fläktar röken runt en person eller plats. Växtens ande renar då vad som behöver renas. Vit salvia anses vara den effektivaste salvian för rening. När du använder en salviabunt så tänder du änden på bunten med en tändsticka eller ett ljus och släcker sedan lågan. Salvian ska ryka, inte brinna. Fläkta röken med hjälp av handen eller ett annat föremål. När du renat klart, släck salvian i något eldsäkert föremål (tex rökelsehållare eller någonting annat som är gjort av metall) eller med hjälp av lite vatten. En stor salviabunt kan du använda många gånger.
Du kan rena dig själv eller andra. Börja med framsidan av kroppen. Rör salviabunten fram och tillbaka genom auran. Börja vid fötterna och arbeta sedan uppåt. När du når huvudet, rör du sedan salvian nedför baksidan av kroppen. Ibland är det en god idé att ägna särskild uppmärksamhet åt hjärtområdet, blockerade områden eller områden där det finns fysisk eller psykisk smärta. Det finns egentligen inget rätt eller fel sätt att rena på, huvudsaken är att du gör det med respekt och omtanke.
När ett rum ska renas, så bär den tända salviabunten medsols runt rummet och var noga med att rena i hörn och bakom dörrar. Kom ihåg när du renar, att du ber de heliga växternas andar om hjälp och visar deras helande kraft respekt.


Salvia, torkad


Katt

Katten är magisk, oberoende, smart, oförutsägbar, men även en balans mellan energi och handlingar i livet. Hemligheter kommer upp till ytan där katten finns omkring. Katten visar hur vi skall få klarare seende för att vi skall kunna manifestera nya idéer, uppmuntrar mental och känslomässig vighet, lär oss mod och självförtroende.

Anledningen till varför djuret katt har blivit ett kraftdjur kan vara för att i det gamla Egypten ansåg man att katten härstämmade från gudinnan Bast som var skaparnas urmoder.

 


Magiska Museet

Hittade just en väldigt intressant hemsida! Nämligen en hemsida som heter Magsika Museet, vilket är en hemsida som är fylld med magiska artefakter och ockult kunskap, väldigt intressant om man själv är intresserad av sådana här ämnen.
På den här hemsidan får man se en utställning om ting som sägs ha magisk förmåga och liknande.


http://magiskamuseet.com/


Pendel

Att använda en pendel, eller att pendla, är ett enkelt sätt att kommunicera med med sitt högre jag / inre vägledare. Man kan genom att pendla få kunskap och vägledning inom olika saker, bla bättre hälsa, chakrabalansering, aurarening, svar på Ja/Nej - frågor och även få reda på hur du letar rätt på borttappade saker.
Det som ska ske om man använder pendel rätt till tex ja/nej frågor är att pendel ska röra sig utan att du rör din arm. Pendel rör sig genom dina energier som du har i kroppen.

Dock så rör sig pendeln olika till person till person, eftersom att varje person har ett eget pendelspråk. För att ta reda på just ditt pendelspråk så kan du använda dig av Ja/Nej - frågor.  Ställ en fråga som du redan vet svaret på och se hur pendeln rör sig för att veta vad som är Ja och vad som är Nej på ditt pendelspråk. Pendeln är en förlängning av ditt undermedvetna och behöver därför exakta frågor, så man kan inte ställa en fråga som man får svaret kanske på.

Pendlar finns i många olika material och former, men att välja pendel är enkelt: du väljer den pendeln du gilla mest!

Vill du veta mer om hur du använder dig av en pendel? Läs då:
Lilla Pendelboken, Pehr Trollsveden
En bra bok för nybörjare, som på ett enkelt sätt beskriver pendeln på många olika sätt!Sodalit

Sodalit är en gränsöverskridande sten.Den ger oss styrka och kraft att komma igång med uppgifter vi önskar lösa.Sodaliten hjälper oss slippa varje form av skuldkänslor.Den skapar balans mellan yin och yang.Sodaliten har en avslappnade effekt på kropp och sinne.
Sodaliten sägs vara mest helande för psykiska och psykosomatiska problem som är orsaked av bla stress, nervositet och ilska.


Favoriten

Fick såklart väldigt många fina julklappar i år, men den allra bästa var ett chakrasmycke som jag har önskat mig i tre år nu! Har inte fått det tidigare eftersom att många har tyckt att det var väldigt dyrt!Vad tycks? Var det fint?

Vad var din favorit julklapp i år?


Dålig uppdatering

Det har varit en väldigt låg uppdatering under den senaste tiden,
men den ska självklart för bättras!
Men under julen får man väl vara lite lat och inte blogga? :P


Varg

Vargen representerar visdom, drömmar, intuiton, stark andlig vägledning i meditation, magi &  drömmar. Vargen som kraftdjur kan lära oss att överlista de som vill skada oss, att ta sig förbi faror utan att synas, att våga slå tillbaka när så krävs. Vargen är mycket starkt beskydd.
Vissa kulturer fascineras även av vargens jaktskicklighet, uthållighet och och hur tyst den kan röra sig, och endel kulturer anser även att vargens ylande är en slags kommunikation med andevärlden.


Ankh

Egyptiskt Ankh är en symbol som man kan se lite då och då, och står kort för livets nyckel. Men ankh-korset står även för livet, mänsklighet men även gudomlighet. Ankhen representerar också nyckeln till insikt i mysterierna och den dolda visdomen, samt inre kraft och auktoritet.
Ankhen är det goda och skyddar sin bärare från negtaiva tankegångar och är även ett fruktbarhetssmycke.

Kortfattad beskrivning: Liv - Beskydd - Fruktbarhet


Agat


Den stärker självrespekten och skyddar oss och ger oss styrka. Den ger även mod, handlingskraft, kärlek och ett långt liv.
Stenen kan bäras för att undvika avundsjuka och illvilja, och agat sägs även hjälpa mot mindre hälsoproblem hudproblem och blod.

Agaten finns även i många olika färger! 


God Jul!

God Jul på er alla!
Hoppas att ni får en riktigt
bra julafton!


Juletider

Under julen kanske det inte kommer att bli så jätte bra uppdatering,
men ska försöka att slänga in ett inlägg
lite då och då!


Stenar & Kristaller behöver omsorg!

Stenar och Kristaller behöver omsorg kanske låter väldigt konstigt men så är det! Man behöver rena sina stenar och kristaller, man ska helst göra det efter varje gång man har använt dem men det är någonting som man bestämmer själv.
Det finns lite olika metoder för att göra detta, och man får även välja metod själv efter vad man känner är den mest renande eller trovärdiga metoden att göra det på!

Vatten & Tvål: Man tvättar sina stenar och kristaller med ljummet vatten och diskmedel

Torrt havsalt: Med hjälp av naturligt havssalt bäddar man in sina kristaller och stenar i torrt salt och lägger dem sedan i en skål av glas, porslin eller trä. Låt dem ligga där i 5-10 min.

Saltvatten: Låt dina kristaller och stenar ligga i ljumet vatten med salt i så länge du anser det vara behövligt: OBS! Kom ihåg att alla stenar och kristaller inte lämpar sig för denna metod!

Rinnande vatten: Skölj bara av dina stenar och kristaller, växla dock inte temperatur så ofta eftersom att de kan spricka.

Rökelse: Använd olika sorters rökelse för att rena dina stenar och kristaller, salvia anses vara den mest verksamma.

Kristallkluster: Man lägger helt enkelt sina stenar och kristaller på klustret och låter de ligga där så länge man vill. Kluster anses vara väldigt renande.

Andra metoder som man kan använda sig av är pyramider, kristallskålar, tibetanska klockor, mässingskål, solljus, månljus. Sedan finns det många andra sätt men dessa är de som enligt mig är de vanligaste sätten!


Häxa...jag?

Fick en kommentar för någon dag sen där det var en person som kallade mig häxa, och det gör mig absolut ingenting! Såklart att jag är en häxa!

Det roliga med den här bloggen är att jag är mer öppen än vad jag är i verkligheten. Visst mina närmaste vänner vet ju att jag håller på saker med inom New Age, men de flesta vet inte om det, och varför vet inte folk? Jo, för att det inte syns. Många har sina bilder om hur en person som håller på med New Age ser ut och hur de är, men jag är nog som de flesta andra 18-åringar. Jag går skola, umgås med vänner, festat någon gång osv, låter inte det som en vanlig 18-åring?

Men som sagt, så klart att jag är häxa och det är inget som jag skämms över, och vad en häxa är får ni väl tolka som ni vill :)


Korp

Korpen är ett såkallat kraftdjur som står för skapelse, magi och upplysning. Korpen har länge ansetts vara ett kraftdjur i alaskaindianernas kultur, och de anser att korpen är en hjälte i sin egenskap att hjälpa människor. Korpen symboliserar även natten, som är en tid för vila och återhämtning, men även en tid för att inta budskap genom drömmar.


Rökelser

Rökelser finns i många olika former, bla rökelsepinnar, rökelsekoner, harts, örter mm. Men rökelser har egentligen ingen "magisk kraft" eller liknande, utan är mer en stämningsskapare och har genom historien använts inom många olika religioner. Vissa rökelser sägs vara lugnande, till för meditation osv men det är nog en sak som man får avgöra själv, det viktigaste är att man väljer någon som man tycker luktar gott.
Så man kan säga att rökelser är ganska likt doftljus, förutom då att rökelser kanske anses vara lite mer mystiskt än doftljus! Sedan så tycker jag personligen att rökelser luktar mycket mer, dock så brinner de flesta rökelsepinnarna bara 30min men de doftar ett bra tag efter åt!

Min favorit bland rökelser är en som kallas Satya Incense Sticks - Super Hit, har använt den i flera år nu och blir aldrig less på doften!


Fluorit

Fluorit är en sten som finns i alla möjliga färger och balanserar dig om du har många blandade känslor så att du får ett förnuftigt, mentalt perspektiv. En stark sten för att se illusionen man byggt upp runt sig själv. Hjälper dig att förverkliga dina inre önskningar och att integrera det icke fysiska i livet. Bra för meditation då den har en stark påverkan på sjätte chakrat, tredje ögat. Anses som en mycket andlig sten.


Finns det någon mening överhuvudtaget?

Vart kommer vi ifrån?
Hur startade allting?
Vad är vi till för?
Är vi alla födda för att vi har
någonting viktigt att uträtta här på jorden?
Eller är vi födda för att göra vad
vi vill med vårt liv?
Kan vi tro på vad vår bäste vän säger till oss?
Eller ska man hellre tro på sig själv?
Finns det någon mening överhuvudtaget?


Man in the maze

Hittade det här riktigt fina smycket på www.lareinawebshop.com och väldigt billigt också, 149 kr! Så det blir nog att köpa hem detta smycke, men kanske måste vänta till efter jul så att man har lite mer pengar :)Smycket hade också en väldigt fin betydelse:

Meningen med livet: Mannen i labyrinten symboliserar livets alla svåra val, den hjälper oss att balansera livets upp och nergångar och ta lärdom av dessa. Livet är en härlig och spännande resa!

Tarot

Alla har säkert hört tals om tarot och tarotkort, och det är nog många av er som har provat på det och vet vad det är, men för er som inte riktigt har koll på det så ska jag kort skriva om vad tarot är!

Tarot är till för att spå framtiden, hitta borttappade saker, få svar på frågor och mycket annat! Med hjälp av tarotkort kan man få svar på nästan allt. Många tror att det är svårt att lära sig att spå i kort men det är det inte, det är ganska lätt, här är ett sätt som man kan lära sig på:

      Det du behöver är:
 • en tarotlek
 • en tarotbok (som lämpar sig för nybörjare)
 • lite tid varje dag i fem veckors tid
Tarotleken består av 78 kort indelad i två delar; stora- och lilla arkanan. Lilla arkanan är delad i fyra sviter; stavar, bägare, mynt och svärd.
  Så här gör du:
   
 1. Börja med stora arkanan som består av 22 kort. Tag för vana att varje dag bekanta dig med/läsa på om tre (fyra) kort, inte nödvändigtvis så att du lär dig allt utantill, utan för att få ett hum om vad korten står för.
 2. De resterande fyra veckorna gör du likadant med lilla arkanan, som totalt består av 56 kort, 14 kort per svit, vilket blir två kort per dag, en svit per vecka.

Efter detta så kommer du att ha ganska bra koll på vad de olika korten står på, och sedan med hjälp av nybörjarboken så kan du börja spå dig själv.
Dock om du vill spå andra kanske du ska gå kurser i tarot eller liknande så att du får mer erfarenhet. Men det är bra att prova på andra och se hur rätt du har!

Det jag har skrivit nu är självklart väldigt kortfattat om tarot, och som allting annat så tycker jag att om du är intresserad så ska du läsa böcker eller kontakta en person som är väldigt kunnig inom ämnet. Själv är jag inte så bra på tarot, har nyss börjat med det så är inte den bästa att ställa frågor till!


Grön Aventurin

Grön Aventurin är lugnande och balanserande sten vid emotionell upprördhet. Den kan hjälpa oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne. Den är en typisk healingsten och kan ta fram minnen och gammal smärta. Detta för att vi ska kunna transformera dem i kärlek, förlåta och utvecklas genom våra erfarenheter till medvetna och närvarande människor. Aventurinen kan även bygga upp självkänslan.Två böcker

Som jag har sagt tidigare så har jag hållt på med sånt här sedan jag var tolv, men självklart är jag långt ifrån fullärd! Men jag jobbar hela tiden på att lära mig mer.
Det jag nu har tänkt lära mig riktigt bra är att hantera en pendel och att spå i runor, därför klickade jag hem dessa två böcker igår:

Lägg runor om din framtid: En nordisk variant av tarot
Carl Gustav Hansson

Lilla pendelboken
Pehr Trollsveden

Båda dessa böcker sägs vara intriktade mot nybörjare inom ämnet och enkla att förstå. Så jag hoppas att de är det och jag längtar tills att jag får böckerna så att jag får börja lära mig!

 


Drake

Draken är en symbol för styrka, godhet, mod och uthållighet. Draken är Yang, en aktiv manlig energi. Trygghet och säkerhet är hans kännetecken men också förändring tillhör hans natur. I kinesisk mytologi är Draken den förutbestämda partnern till Fågel Fenix, som symboliserar yin, det feminina.
Draken står helt enkelt för själslig styrka och dynamisk kraft

I Feng Shui vill man fånga den chi (positiv livenergi) som finns i drakens andning.


Varför tror vi?

Hur kommer det sig, att även om vi lever i en värld där man allt mer sätter tro på vetenskapen, och vetenskapen idag är för det mesta väldigt trovärdig, men ändå väljer att tro på saker som inte är vetenskapligt bevisat att det fungerar? Lätt, vi människor är i behov av att tro på någonting mystiskt, som man inte riktigt vet vad det är. Vi kan finna trygghet, lugn och tröst i det som vi inte vet vad det är, för några av oss fungerar dessa andliga och övernaturliga saker och andra inte. Men även om vi känner att det inte fungerar, så kan vi ändå finna ämnet intressant.

Stämmer det enligt dig?
Är det så att vi människor behöver tro på någonting?

Hur lär man sig?

Man kan lära sig saker inom New Age ganska enkelt, eftersom att det mesta är ganska lätt om man väl lägger ned tid och intresse på det hela.

Det som är väldigt bra med New Age är att man kan välja och vraka ur en guldgruva av andlighet och jag kan nästan lova att alla människor kan finna något som man skulle vilja lära sig, eller något som man skulle vilja tro på.

Men om man vill lära sig så kan man söka på internet, det finns många personer som har bra hemsidor om sådant här och oftats så är de utbildade i ämnet och är då väldigt trovärdiga. Men annars så finns det massor av böcker man kan läsa och det finns väldigt bra böcker för nybörjare som är lätta att förstå.

Det andra alternativet är att man går till en person som håller på med sådant här, en person som har en butik, mottagning eller liknande. Oftast är dessa personer väldigt vänliga och kunniga, och vill gärna berätta mer!

Onda ögat

Tron på det onda ögat är en antik vidskepelse som återfinns i många kulturer, framför allt länderna omkring Medelhavet, Arabien, Turkiet, hela vägen till Indien.

Det onda ögat är en slags negativ kraft som vi alla mer eller mindre bär inom oss. Om vi tittar för länge på en person, ett djur eller till och med objekt kan vi skada denne med onda krafter. Detta sker oftast helt omedvetet, men själva tittandet i sig kommer många gånger från avund eller beundran, och dina ögon blir det onda ögats kanaler
.


Om man bär en amulett (halsband, armband) så sägs det att man skyddar sig mot det onda ögat.


Röd Jaspis

En jordande och stabiliserande sten som lyfter fram vår naturliga skönhet. Den skänker oss trygghet att långsamt skrida fram på vår egen väg och tillförsikt till att universum stödjer varje steg vi tar.
Röd jaspis är understödjande vid alla naturliga processer i livet som pubertet, förälskelse, baranfödande, åldrande i förtid, men även bidrar den till minskad hormonproduktion hos både män och kvinnor.

Skönhet - Mod - Grundning


Vart köper man sånt här?

Fick en fråga tidigare idag om vart man kan köpa sådana här saker, och mitt råd om man är okunnig på området är att gå till en butik som säljer föremål inom New Age. Dock så är det inte säkert att det finns en sån affär i varje stad, men det är det bästa eftersom man kan fråga direkt om man vill veta mer.
Men eftersom att det inte finns en sådan affär i varje stad så kan jag föreslå två hemsidor som jag brukar köpa ifrån:

www.lareinawebshop.com
www.amuletten.net/

Båda sidorna har ett brett utbud inom alla delar av New Age, och de båda har väldigt bra priser. Dock så kan de ha samma vara på båda sidorna, så innan man beställer kan man kolla vilken som är billigast!

Yin & Yang

Yin & Yang är nog en symbol som de flesta av oss har sett förut, men vad betyder den egentligen?  

Yin Yang är ett begrepp inom kinesisk filosofi och symboliserar ytterligheter. Yin och Yang är universums urkrafter. Yin Yang kompletterar varandras motsatser som samverkar inom en större helhet, som en del i ett dynamiskt system. Allt har både yin och yang aspekter, men någon av dessa aspekter kan manifestera mer i särskilda objekt, och får ebb eller flöde över tiden.

 • Yin, som är det svarta, symboliserar jorden, det mörka och kalla, fuktiga, passiva och kvinnliga.
 • Yang, som är det vita, symboliserar himlen, det ljusa och varma, torra, aktiva och manliga.


Horus Öga

Horus Öga (Wedjat) är en fornegyptisk symbol för vaksamhet och gudomligt skydd. Ögat är en kraftfull symbol och symboliserar makten att se, upplysa, handla, förutsägelser och visdom.
Horus Öga är även ett skydd mot ondska så därför är det vanligt att man bär den som skyddsamulett.


Påmminelse!

Om det är något ni vill att jag ska skriva om så säg då till!
Är alltid bra att få tips om vad man ska blogga om!
Så, skriv antingen en kommentar eller skicka ett mejl till:
bergskristallen@live.se

Qigong hälsokulor

Qigong hälsokulor (Kinesiska hälsokulor) verkar lugnande för både kropp och själ, ökar blodcirkulationen, mjukar upp muskler och leder, löser upp muskelspänningar, värk och ledbesvär samt stärker minne och medvetande. Ljudet av yin och yang gör hjärnan mera allert och minskar stressen.

Hälsokulorna är väldigt lätta att använda, och behövs endast användas tre minuter (i varja hand) per dag! Man använder dem genom att lägga båda kulorna i handflatan och roterar dem runt varandra, både med - och motsols och samtidigt så ska man andas lugnt och koncentrera sig på rörelsen.Själv så använder jag hälskulorna varje dag och det är verkligen avslappnande! Sedan så är även dessa kulor bra om man sitter vid datorn mycket, eftersom att de kan minska riskan för att drabbas av musarm.

Qigong häslokulor finns i många olika färger, själv valde jag den här sorten med drakar på som står för själslig styrka och dynamisk kraft.


Den Trebenta Grodan

Den trebenta grodan är en symbol för framgång och välstånd inom Feng Shui. Den sitter på runda guldtackor, Yuen Pao, och omges också ofta av kinesiska mynt. Det viktigaste myntet sitter i grodans mun och där skall det enligt traditionen sitta fast. Det finns två ursprungslegender rörande grodan, varav den första lyder så här:

Hou-I var den härskare som uppfann pilarna. Han ville uppnå odödlighet och lyckades till slut få tag på den svarta odödlighetspärlan genom Hsi Wang Mu, drottningmodern i väst. Dessvärre råkade Chang-O, Hou-I’s hustru, svälja pärlan varvid hon inte bara blev odödlig utan också flög till månen. Där förvandlades hon till den trebenta grodan och det är när grodan svalt månen som vi har månmörker.

Den andra legenden handlar om den redan odödlige daoistiska magikern Liu Hai som levde under Sung-dynastin. Han sades ha lockat fram grodan där den gömde sig i en underjordisk källa med hjälp av mynt uppträdda på ett rött band. Grodan framställde sedan guld och ädelstenar och bringade välstånd till Liu Hais hela hemby. Det skulle då vara avbilden av denna original-groda som nu enligt vissa bestämda regler placeras i bostaden för att bringa rikedom.

Om man väljer att skaffa en sådan här trebent groda, så ska man placera den vid ytterdörren, alltid vänd inåt, så att den kommer inhoppande med välgång och lycka!


Rosenkvarts

Rosenkvarts är kanske en av de mest vanliga stenar som folk köper, varför vet jag däremot inte, men kanske folk bara tycker att det är en väldigt bra sten!

Rosenkvarts är en sten som förbättrar kärleken till oss själva, den ger även lugn och känslomässig förtröstan. Stenen stimulerar även kontakten med vårt inre barn, stödjer oskuldsfullhet, sårbarhet och tillit. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav. Sägs även vara bra mot strålning från tex tv- och dataskärmar.

Den löser även upp sorg, rädslor och bitterhet och lär oss att förlåta. Den anses förhindra alkoholkonsumtion, den bringar frid, kärlek och lycka i relationer är är därför en bra gåva till kärlekspartnern och vänner.

Kortfattat står rosenkvarts för:
Kärlek
Lycka
Healing


Varför lever vi?

Varför lever vi egentligen?

Finns det något svar på den frågan? Antagligen inte. Ingen har det rätta svaret på varför vi lever, och vad vi ska göra med våra liv. Men vi kan nog alla enas om att vi har fått ett liv, och det ska vi ta vara på så bra som möjligt, följa våra drömmar och nå våra mål, våga göra misstag och våga att lyckas.
Helt enkelt att våga vara människa.


Chakra

Chakra som egentligen betyder livshjul, är något som härstammar från yoga och andra meditationstraditioner i olika delar av asien. 

Man kan likna vår kropp med en stor energimottagare
, vi tar in energi från allt levande som finns runtomkring oss, från djur, växter, även månen och stjärnorna är energigivare. Den mänskliga kroppen har hundratals energicentrer, både större och mindre, men det är de sju största som man refererar till som chakran.

Ett chakra är en ackumulation av energi från olika medvetandenivåer hos människan. Varje chakra innehåller två motriktade krafter; en utgående och en inåtgående. Genom den utåtgående kraften ger chakrat ut energi till omgivningen och genom den inåtgående kraften tar chakrat in energier i kroppen. Chakrat har hos var och en av oss format sig till ett speciellt mönster beroende på vad vi har upplevt. Det är det här mönstret som gör oss till den person vi är.

Det finns alltså totalt sju olika chakran och de är och till varje chakra så finns det även en färg:

- Kronchakrat - vitt, silver, ljuslila
- Pannchakrat (Det tredje ögat) - lila
- Strupchakrat - Blå
- Hjärtchakrat - grönt, rosa
- Solar plexus-chakrat - gult
- Navelchakrat - orange
- Rotchakrat - rött

Så om man vill stimulera ett visst chakra, då kan man göra det med hjälp av en sten i någon av dessa färger.


Blå Bandagat

Blå bandagat är en mjuk och glad sten som kan hjälpa oss att se det vackra i tillvaron.
 Den lyfter fram sanningen i oss och inspirerar oss att uttrycka vår inre röst på ett takt och ärligt sätt. På så sätt är det en helande sten för relationer mellan människor då den hjälper oss att uppriktigt tala med och lyssna på varandra.

Enligt mig själv så är det här en sten som är väldigt behaglig att röra vid, eftersom att ytan är oftats väldigt len och lugnande.  


Helande Kraft

Varför skulle inte stenar kunna ha någon slags helande kraft? Jag menar, de har ju funnits sedan jorden föddes, och eftersom att de alltid har funnits, så måste de väl ha lagrat någon slags kraft?
Och någonting som alltid har funnits måste ha varit med om så mycket att de tagit åt sig av naturens energier, både negativa och positiva, och därför måste stenar ju ha en helande kraft.

Vad tror du? Har stenar helande kraft?


Bloglovin

http://www.bloglovin.com/blog/2170248/bergskristallen?claim=d3ksyz4gneu">Följ

Nu har jag skaffat bloglovin, så följ mig gärna om ni är intresserade!

Feng Shui

Många av er har nog hört talas om Feng Shui, eftersom att det är mycket prat om det i media och många inredare använder sig av det. Men vad är det egentligen?

Feng Shui (även kallat geomantik) är en gammal, ursprungligen kinesisk pseudovetenskap som handlar om hur människor, djur och växter påverkas av naturen.
Feng Shui bygger på läran om de fem elementen och tanken om qi (livsenergi) och denna energi finns alltså i människan, djuren och naturen.
Feng Shuis regler talar om hur du ska inreda ditt hem och trädgård, vilka färger och material du ska använda, vilket håll du ska sitta åt eller ligga åt, hur du kan skydda dig själv och ditt hem emot otur och förbättra din tur osv.
Väderstrecken har också en stor betydelse, eftersom att varje vädersträck anspelar på olika aspekter av livet:

Norr: Karriär
Nordost: Utbildning och kunskap
Öster: Hälsa och familjerelationer
Sydost: Rikedom och välstånd
Söder: Berömmelse och uppskattning
Sydväst: Romantik och äktenskap
Väster: Barn och skaparkraft
Nordväst: Vänner, mentorer, nätverk

Andra saker som är viktigt inom Feng Shui är bla kua-nummer, färger, elementen, symboler och mycket mer!

Detta är en väldigt kortfattad och förenklad text om vad Feng Shui är. I verkligheten är Feng Shui någonting mycket större och ibland lite svårt att förstå sig på eftersom att det är så många aspekter som man måste räkna in. Men om du är intresserad av att lära dig mer om vad Feng Shui är så rekommenderar jag att du läser böcker om ämnet. Nu när Feng Shui är så populärt finns det många böcker, men dock så måste man se upp! Vissa böcker är inte riktigt trovärdiga.


Runor

Runor vet vi nog alla vad det är, det är ju som alla vet bokstäver som man använde sig av här i Norden för att kunna kommunicera med varandra. Dock så är det inte lika många som vet att man även kan spå i runor, precis som man gör med tarotkort.
Att spå i runor är någonting som man har gjort i Norden i många hundratals (tusentals) år tillbaka, dock så har intresset svalnat och det är inte så många som kan det längre, men jag själv tror att det är någonting som kommer att bli mer populärt.

Varje runa (24st) eller bokstav har en betydelse, och om man vill spå sig själv med runor så får man ofast väldigt raka och enkla svar många gånger om materiella ting. Enklaste sättet att spå sig själv med hjälp av runor är att man köper en påse med runor och sedan frågar en fråga, och sedan tar en runa ur påsen och där har man sitt svar på frågan!

Att spå i runor är mycket enklare än att spå i tarotkort, så om man inte har tid eller ork att lära sig tarot så kan man spå sig själv med hjälp av runor!


Ametist

Ametisten är en väldigt populär sten som många känner till, och är en väldigt vacker sten enligt mig. Ametisten står för:

- Beskydd
- Drömmar
- Frid
- Kärlek
- Lycka

Ametisten är en lugnande sten för både känslorna och tankarna, som man kan bära som skyddsamulett. Den skyddar tex mot olika slags beroenden och frestelser. Ametisten är även bra mot huvudvärk och sömnproblem.
Om ett par byter stenar mellan varandra så stärks banden.Ett värld utan att något att tro på

Tänk om människor inte hade någonting alls att tro på som var övernaturligt eller andligt, hur skulle världen egentligen se ut då? Vore den inte väldigt tråkig? Och vore det inte väldigt svårt att söka tröst och trygghet när man behöver det?
Jag tror nog att världen skulle vara väldigt sorgsen om man inte hade någonting alls att tro på. Kanske skulle folk tro på människan, men vad är människan? God, Ond? Vem vet.

Spöken, andar, finns dem?

Tror du på spöken, andar eller liknande? Jag själv gör det, och har gjort det hela mitt liv. Redan som liten hade jag möten med det som folk skulle kalla spöken eller andar. Nej, jag kan inte ta kontakt med andar som medium gör, men vissa dagar så kan jag känna av någon närvaro och ett fåtal gånger har jag även sett andar, spöken.

Alla kan vi nog känna oss bevakade eller som att någon finns i vår närvaro, även om vi inte kan se vad det är. Vissa gånger känner man sig rädd, men du som har varit med om denna känsla, har du inte känt dig lugn och trygg någon gång? Kanske att det känna obehagligt för att du inte vet vad det är, men ändå trygg på något sätt?

Jag tror inte att jag är ensam om att tro att det finns ett liv efter detta, det är det nog många som gör, dock så vågar inte alla erkänna att det gör det. Många är nog rädda för de inte vet vad det är för något, andra vill inte verka tokiga.
Jag tycker själv att det är ganska skönt att tro att det finns ett liv efter detta. För, vore det inte tråkigt om allting bara tog slut? Att allting bara blev svart?


Så tror du på andar, spöken? Eller har du varit med om någonting själv? Berätta gärna!


Bergskristall

Bergskristallen anses vara en mästare bland stenar, och kan programeras till det syfte man vill att stenan ska uppfylla. Den är allmänt helande, så den riktar sig inte mot någon speciell kroppsdel eller syfte, dock så är den en symbol för människans ande och intellekt.

Personligen så är detta en av mina favorit stenar, just eftersom att det är en sten som man kan bära ofta just pga att den helar hela kroppen på en och samma gång!


Vad är detta?

Detta är en blogg som kommer att handla om andlighet, kristaller, healing och mycket annat som hör detta ämne till!
Själv är jag ganska ny inom detta ämne men har haft ett intresse sedan jag var 12 år gammal (är idag 18), så detta kommer vara en slags nybörja blogg där jag berätta om olika saker som jag själv har provat på eller som jag vill prova på.
Jag kommer även att berätta om egna erfarenheter, och jag vill gärna veta vad ni själva har för erfarenheter när det kommer till andlighet, övernaturligt, kristaller mm!

Om ni vill berätta om era erfarenheter och inte vill skriva det i kommentarsrutan så kan du mejla mig på:
bergskristallen@live.se

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0