Den Trebenta Grodan

Den trebenta grodan är en symbol för framgång och välstånd inom Feng Shui. Den sitter på runda guldtackor, Yuen Pao, och omges också ofta av kinesiska mynt. Det viktigaste myntet sitter i grodans mun och där skall det enligt traditionen sitta fast. Det finns två ursprungslegender rörande grodan, varav den första lyder så här:

Hou-I var den härskare som uppfann pilarna. Han ville uppnå odödlighet och lyckades till slut få tag på den svarta odödlighetspärlan genom Hsi Wang Mu, drottningmodern i väst. Dessvärre råkade Chang-O, Hou-I’s hustru, svälja pärlan varvid hon inte bara blev odödlig utan också flög till månen. Där förvandlades hon till den trebenta grodan och det är när grodan svalt månen som vi har månmörker.

Den andra legenden handlar om den redan odödlige daoistiska magikern Liu Hai som levde under Sung-dynastin. Han sades ha lockat fram grodan där den gömde sig i en underjordisk källa med hjälp av mynt uppträdda på ett rött band. Grodan framställde sedan guld och ädelstenar och bringade välstånd till Liu Hais hela hemby. Det skulle då vara avbilden av denna original-groda som nu enligt vissa bestämda regler placeras i bostaden för att bringa rikedom.

Om man väljer att skaffa en sådan här trebent groda, så ska man placera den vid ytterdörren, alltid vänd inåt, så att den kommer inhoppande med välgång och lycka!


Kommentarer
Postat av: Jennie

sv: du med:D

2010-12-14 @ 14:19:12
URL: http://jsjolin.blogg.se/
Postat av: Josefine

Tjena! Allt bra med dig?:)

2010-12-14 @ 16:01:19
URL: http://konsertfjolla.blogg.se/
Postat av: Edvinelle

Great site keep up the good work

2011-06-08 @ 13:46:24
URL: http://edvinelle.blognext.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0