Feng Shui

Många av er har nog hört talas om Feng Shui, eftersom att det är mycket prat om det i media och många inredare använder sig av det. Men vad är det egentligen?

Feng Shui (även kallat geomantik) är en gammal, ursprungligen kinesisk pseudovetenskap som handlar om hur människor, djur och växter påverkas av naturen.
Feng Shui bygger på läran om de fem elementen och tanken om qi (livsenergi) och denna energi finns alltså i människan, djuren och naturen.
Feng Shuis regler talar om hur du ska inreda ditt hem och trädgård, vilka färger och material du ska använda, vilket håll du ska sitta åt eller ligga åt, hur du kan skydda dig själv och ditt hem emot otur och förbättra din tur osv.
Väderstrecken har också en stor betydelse, eftersom att varje vädersträck anspelar på olika aspekter av livet:

Norr: Karriär
Nordost: Utbildning och kunskap
Öster: Hälsa och familjerelationer
Sydost: Rikedom och välstånd
Söder: Berömmelse och uppskattning
Sydväst: Romantik och äktenskap
Väster: Barn och skaparkraft
Nordväst: Vänner, mentorer, nätverk

Andra saker som är viktigt inom Feng Shui är bla kua-nummer, färger, elementen, symboler och mycket mer!

Detta är en väldigt kortfattad och förenklad text om vad Feng Shui är. I verkligheten är Feng Shui någonting mycket större och ibland lite svårt att förstå sig på eftersom att det är så många aspekter som man måste räkna in. Men om du är intresserad av att lära dig mer om vad Feng Shui är så rekommenderar jag att du läser böcker om ämnet. Nu när Feng Shui är så populärt finns det många böcker, men dock så måste man se upp! Vissa böcker är inte riktigt trovärdiga.


Kommentarer
Postat av: annamedhs = annahs

sv: tack detsamma! :)

2010-12-11 @ 19:58:19
URL: http://annamedhs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0