Kenaz

Kenaz är eldens runa. Denna runa kan tyda på en tid då du är väldigt kreativ, har en inre glöd och andlig utveckling. Dock så kan denna runa även vara en varning för en inre, destruktiv eld som kan skapa stora problem för dig. Det kan vara avundsjuka, snålhet, personliga mindervärdighetskomplex eller bara negativa tankar.
Men runan kan även tyda på att du arbetar för hårt och att det finns en risk att du blir utbränd.


Kalcit

Kalcit är en sten som finns i många olika färger och påverkar därför olika chakran beroende på färgen.
Det som är gemensamt för alla kalcit stenar är att de förenar tanke och handling men även manligt och kvinnligt för att få någonting att ske.
Denna sten förstärker tanken och som också kan användas vid enstaka tillfällen när du vill få en chans att "se klart" på en situation.Tidigare liv tolkning

Som en del av er kanske redan vet så hade jag tänkt boka en tid för en tidigare liv tolkning, dvs få en förståelse av hur mina tidigare liv påverkar mitt liv idag.
Och nu så har jag faktiskt bokat en tid och det känns jätte spännande! Förhoppningsvis så kommer jag att få reda på nya saker om mig själv och där efter också få en bättre förståelse och kännedom om mig själv!
Dock så är det ett tag kvar, har inte min tid förrän i mars men det är det nog värt!


Saltkristall

Saltkristall är ett slags salt (som har klumpat ihop sig till en massa) som oftast kommer från Himalaya. Salkristall är oftast i form av en lampa eller ljuslykta av något slag.

Saltkirstall sägs förbättra inomhusmiljön med hjälp av av det varma naturliga ljuset och sin unika form. Men eftersom att saltkristall avger neutraliserande joner så sägs det att den förbättra kvalitén på luften inomhus, och kan även vara till stor hjälp vid bl.a. migrän, allergier, hösnuva, mildare former av astma och stärka immunförsvaret. Saltkristall uppnår sin bästa funktion då den har varit tänd ett tag, alltså att den har blivit varm med hjälp av en elektrisk lampa eller värmeljus.

Saltkristall är även ett bra verktyg vid avstressning, avslappning, yoga och meditation eftersom att den skapar harmoni.

Saltkristall finns i många olika former, men här är bilder på hur det vanligtvis ser ut:


Saltkristallslampa


Saltkristallsljuslyktor


Mycket just nu!

Under den här veckan har jag inte haft mycket tid till att upptatera och underhålla bloggen och  kommer tyvärr inte att ha det i helgen heller!
Har så otroligt mycket runt om mig just nu som jag först och främst  måste fokusera på.

Dock så har jag lagt in några tidsinställa inlägg som kommer att dyka upp under helgen!

Hoppas att ni alla får en riktigt bra helg och tar till vara på ledigheten!


Amitabah

Amitabah som betyder gränslöst liv eller gränslöst ljus är den mediterande Buddha som symboliserar vårt ursprung eller källa. Denna Buddha hjälper oss att få lugn, inre frid och tillfredställelse i livet.
Amitabah används även inom Feng Shui för att återställa och balansera chikraft (livsenergi).

dsApachetår

Apechetår är en sten som hjälper att släppa tafet om gammal smärta, sorg och ångest. Denna sten sägs komma ifrån indiantårar som har stelnat.
Stenen absorberar även rädsla och negativa känslor, men har även en förlösande effekt på så sätt att den låter dig gråta ut när du behöver det.
Brännässleblad

Kanske att man ska ta och köpa hem lite bränneselblad? Man kan tex använda det i teer och det är då väldigt näringsrikt och stärkande, men är även bra vid järnbrist.
Vid magiskt bruk så är det användbart som skydd och vid exorcism. Nässlorna upphäver trolldom i allmämhet och för att bryta en förbannelse och sända den åter till avsändaren.
Om man vill använda sig av nässelblad så är det enkelt, strö lite blad runtom i ditt hem för att skydda dig eller låt den ingå som en ingridiens i din skyddsamulett.Kristallspetsar

Har länge gillat att ha kristallspetsar som smycken, då halsband. Gillar enkelheten i dem, men har ibland tyckt att de mest vanliga spetsarna som har ett fäste av ståltråd inte riktigt var min grej. Men så hittade jag dessa:

Dessa är från amuletten.net och är av bergskristall, ametist och rosenkvarts samt fästet eller vad man ska kalla det är av silver. Väldigt fina enligt mig ock kostar bara 150kr styck. Men tyvärr så har jag ju inte råd att köpa alla samtigt utan köpte nu bara den i bergskristall eftersom att det är min favorit sten!

 


Örn

Örnen är ett djur som symboliserar makt, skapande, upplysning och upptäckande. Örnen är väl mest förknippad som ett kraftdjur bland de nordamerikanska indianerna, och de drykade örnen som Den Stora Anden, dvs skaparen av allt.
I örnens ande finns den kvinnliga aspekten eftersom att kvinnan har en förmåga att se saker drån ett distansperspektiv, besitter stort mod och kan se in i framtiden.Raidho

Symboliserar resor, och med resor menas både yttre och inre. Runan är även en symbol för vårt behov av riktning och mål i tillvaron, tex om man vill nå framgång och välbefinnande så måste man först veta vad ens mål är och sedan målmedvetet arbeta i riktning mot målet.
Raidho är både en positiv och negativ runa, den kan betyda att en stimulerande resa står framför dig, medans den också kan betyda att du står inför en resa med komplikationer eller avsaknad av inriktning.

Buddhist mala

Buddhist mala är ett slag böne- eller radband som används gemom att upprepa böner eller ramsor (också kallade mantran) som sägs ska underlätta meditationen. Dessa har användts i tusentalsår i många asiatiska kulturer, och det finns även olika former av radband inom kristendom och islam.

Buddhist malas består oftats av 108 kulor, och detta tal anses vara ett gynsamt antal inom buddhismen.

108 kulor sägs representera följande formel: 6 x 3 x 2 x 3 = 108
6 = Människans 6 olika sinnen: syn, hörsel, lukt, smak, beröring, tanke
3 = Det förgångna, nutid, framtid
2 = Hjärtats två olika tillstånd, tankar eller avsikt: ren eller oren
3 = Motstridiga känslotillstånd eller "kleshia": gilla, ogilla, likgiltighet


Buddhist malas finns i många olika matrial, men vanligast är nog trä men jag vet inte om något matrial har bättre verkan än något annat.


Sämst!

Jag vet att jag inte uppdaterat på två dagar nu, men har haft
så otroligt mycket att göra i helgen!
Men uppdateringen kommer att bli som vanligt from
imorgon :)


Ouija-bräda

De flesta av oss har väl någon gång provat på anden i glaset? Och det är i stort sett samma sak som en Ouija-bräda, förutom att man här har en speciell bräda där bokstäver och siffror redan är utskrivna på en bräda som i vissa fall är gjorda utav ett matrial som ska vara mer anpassat för att få kontakt med andevärlden.

Om man då ska använda sig av en Ouija-bräda så är det väldigt enkelt, man måste vara minst två deltagare och man placerar sedan sina fingrar på plattan (som följer med om man köper en Ouija-bräda) och sedan ställer man en fråga. Den här plattan kommer sedan att röra sig över alfabetet, och där plattan stannar noteras en bokstaven och på så vis så får man ett svar från andevärlden.


Citrin

Citrin är en positiv sten som får oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper oss att göra uttryck i sociala situationer, samt ha roligt och skratta.
Ger oss även en möjlighet att skapa kontakt med vår inre styrka och ge oss större tillfredställelse och självförtroende, men ökar även förmågan att vara realistisk.Tidigare liv

Har funderat att boka en tid för en såkallad tidigare liv tolkning. Genom dessa sittningar så ska man kunna få reda på hur det du har varit med om i ett tidigare liv kan påverka din nuvarande livsituation.
Själv tycker jag att det verkar väldigt spännande att ta reda på om man har levt ett tidigare liv, och hur det kan påverka mig nu.
Dock så kostade den här sittningen 450kr, men om man får ut någonting av det så är det verkligen värt det. Men jag kan inte så mycket om sånt här med tidigare liv så ska nog ta reda på lite mer innan jag bokar en tid!

Vad tycker du?
Kan man ha levt ett tidigare liv?
Kan detta liv påverka ens livssituation nu?


Kluster

Med kluster så menar jag alltså ett kluster som är gjort av sten (kluster = hop, ansamling). Ett kluster kan man använda till att rena andra kristaller på ett enkelt sätt: man lägger bara den kristallen man vill rena på klustret!
Sedan så är det ju så att kluster finns i olika slags stenar och storlekar, och eftersom att det finns olika stensorter så har de ju olika betydelse, alltså om man köper en ametist eller bergskristall så har ju dessa två olika betydelse.
Ametist kluster

 


Tvättnötter

Satt och klickade mig runt på internet och hittade dessa underliga saker, nämligen tvättnötter! Dessa nötter sägs vara ett biologiskt och miljövänligt alternativ till tvättmedel.
Tvättnötterna är frukten av trädet Sapindus mukorossi och innehåller Saponin som är ett slags tvålämne. Detta tvålämne producerar trädet för att skydda sig mot parasiter, bakterier och svampangrepp. Trädet växer i Indien, Nepal och Indonesien.
Alltså, om man ska använde dessa tvättnötter i en tvättmaskin så ska man lögga 4-6 nötter i en tvättpåse, typ sådan som man har BH:ar i. Lägg sedan påsen tillsammans med smutstvätten direkt i trumman, utan att använda något annat tvättmedel eller sköljmedel och man ska kunna tvätta i alla temperaturer både vit tvätt och blandar. Man ska även kunna använda samma nöt 3-5 gånger.

Låter det inte lite konstigt?
Ska det här verkligen fungera?
Och hur luktar kläderna?
Vad tror du?


Ansuz

Är kunskapens och visdomens runa. Den manar oss att använda vårt förnuft och aktivt söka efter sanning och kunskap. Kunskap är makt.
Kunskap och insikt kan man få igenom att någon annan ger dig ett bra råd, eller att du finner kunskap på något annat sätt. Dock så tyder denna runa även på att du kan utsättas för felaktig och illvillig informationsförmedling, kanske är det någon som ger dig dåliga råd, skvaller, rykten eller till och med förtal?Jade

Jade är en lyckosten som man har dyrkat i Asien i 1000-tals år.
Jade hjälper oss att förverkliga våra möjligheter, att vara tålmodiga samt att vara inriktade mot våra mål.
Denna sten utrstrålar ävenn stillhet, frid och harmoni.
Om du vill minnas dina drömmar bättre så kan du tex sova med en jade under kudden, den kommer då hjälpa dig att förstå vilka känslor du får ut av drömmen.Pentagram

Pentagrammet är nog en symbol som vi alla har stött på, framförallt i skräckfilmer och liknande men där tolkas pentagrammet fel. Pentagrammet tolkas där som någonting ont och dåligt, men i verkligheten står pentagrammet för någonting annat. Pentagrammet har inte heller någon historisk koppling till satanism eller djävulsdyrkan (dock så använder sig rörelsen Church of Satan av denna symbol).

Pentagrammet är en symbol som representerar hur Ande, Kraft, Gudomlighet, osv (välj den du själv föredrar) verkar i de fyra elementen jord, luft, eld och vatten, dvs det fysiska livets byggstenar.
Om man tittar på ett pentagram så kanske man inte lägger märket till hur komplex geometrin i symbolen är om man jämför med andra geometriska symboler såsom korset och hexagrammet. Pentagrammets geometri kommer ifrån det så kallade Gyllene Snittet, en harmonisk "helig" formel som återkommer i Naturens inre mönster, och därför anses pentagrammet vara den perfekta symbolen för den verksamma Kraft som skapar harmoni och enhet i levande organismer.

Detta är den vanligaste förklaringen på vad pentagrammet står för, men dock så används det olika inom olika kulturer och den används t.o.m inom matematiken men kallas då simplex s4, och har även hittats nedskrivna på väggar i grottor i det forntida Babylonien!

Dock så är det viktigt att veta att en uppochnedvänt pentagram har ingen annan betydelse än det rättvända pentagrammet.


Ljus

Sedan jag var liten har jag varit fascinerad av ljus och har
jämt haft ljus i min närhet. Ljus ger mig ett lugn och
skapar harmoni i vardagen.

Därför var det väldigt roligt att jag hittade dessa ljus:


(Bild tagen från www.lareinawebshop.com)

Dessa ljus symboliserar alltså våra chakran och har en doft som
ska stimulera chakrat.
När man tänder ett av ljusen så ska det fungera så att man kan hela och
läka och kroppsdelar eller tanken och att rena sin själ.


Ångest över val

Brukar ni också få en liten slags ångestkänsla när man ska göra ett val?
Det kan lika gärna vara ett litet val, som vad man ska äta till middag eller större val som vilken utbildning man ska välja i framtiden.
Men är det inte konstigt att man känner denna ångestkänsla? För vi gör ju val hela tiden.
Men kanske att man känner en större ångest när man är medveten om att man ska göra ett val, även om det inte har någon större effekt på en själv eller andra.

Vad tycker du? Får du ångest när du ska göra val?


Thurisaz

Denna runa har ett samband med jättarna i den nordiska mytologin som var en fiende till både gudarna och människorna.
Thurisaz symboliserar de destruktiva sidorna i tillvaraon, dvs alla de nedbrytande och förgörande energier och tin som ibland försvårar vår tillvaro. Men även om detta kan ses som någonting negativt så kan det omformas till något positivt. Runan är nämligen starkt förknippad med visdom och ökad livserfarenhet.


Botswana agat

Agat är en sten som finns i många olika färger, och betydelsen på dem varierar därför pga färgen.
Botswana agaten sägs lugna häftigt temprament, stärker din självkänsla, kan ge oväntad glädje och avlägsnar sexuella skuldkänslor.
Stenen  värnar om det enkla och självklara. Den dämpar våra yviga och grunlösa ambitioner men stöder lugn och ro, och hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer av oss själva.Tiger

Tigern är ett djur som står för urkraft, skapande, sexuallitet och mottagande.
Tigern är ett mycket kraftfullt djur och i många länder anses tigern vara djuren konung. Tex enligt indisk sägen ska tigern vara i förbund med gudinnan Kali som står för skapelse, sexuallitet och död.
Tigern är väldigt observant och mottaglig för minsta signal.

Mandarinankor

Symboliserar ett par, man och kvinna , men även äktenskaplig romantik och tur i kärlek.
Om man vill aktivera romntiken med hjälp av mandarinankor
så ska man ställa dem båda tillsammans i sydväst.
Men man kan även ställa dem i sovrummets sydvästra hörn
för att få mer tur och romantik.


Fick hem den här igår!

Fick hem boken "Astro 2011" som är skriven av Heikki Vesa som anses vara en av Sveriges bästa astrologer. Läste om mitt eget stjärntecken igår kväll (oxen) och det roliga är att det mesta som står det stämmer in på hur jag är i verkligheten!
I den här boken kan man bla läsa om sitt eget horoskop kommer att se ut under året, men man kan även läsa om sitt soltecken, spel och lyckotal och till och med så finns det en kärleksguide!

Brukar du läsa horoskop?
Brukar det stämma?


Uruz

Uruz är vildoxens och urkraftens runa och den symboliserar gryning och pånyttfödelse. Runans budskap är alltså att förändring innebär vissa svårigheter och problem.
Förändring anses som någonting positivt, men runan kan även tyda på att själv gör motstånd mod förändringen och om man gör motstånd så borde man tänka om. Förändring innebär utveckling och utveckling är positivt.Det okända

Om en liten stund blir det att bänka sig framför TV:n och se Det okända.
Enligt mig så är det nog en av de bästa tv-programmen som finns :)

Tv4+ 21.00


En fråga!


Lapis Lazuli

Lapis Lazuli sägs vara en sten som har existerat sedan tidernas begynnelse och den hjälper oss att finna mustisk kunskap och förstärker vår visdom.
En sten som hjälper oss att få nya visioner i livet och att se framå, men hjälper oss även att möta nya aspekter för livet.
Lapis Lazuli stärker även det inre seendet, medtiationen och förståelsen för människan.


Fehu

Fehu är en runa som står för välstånd och rikedom. Den kallas Fehu eller färunan eftersom att boskap och kreatur ansågs som vålstånd för våra nordiska förfäder.
Dock så är det viktigt att påpeka att välstånd och rikedom behöver inte handla om materiella tina utan det kan också vara frihet, sammanhållning, meningsfulla relationer, själslig rikedom och känslomässiga önskningar.
Däremot så kan runan även stå för ekonomisk eller känslomässig förlust.

Ny kategori!

Den nya kategorin heter Runtecken och kommer helt enkelt handla
om runornas betydelse!Bara negativt att ha en tro?

Vi lever idag i ett samhälle där vi inte tror, och att det nästan är fel att tro. Det är fel att vara kristen, muslim, buddhist, wicca, new age osv. Eller kanske inte direkt fel, men folk kan ibland tycka att det är underligt att en människa som lever i dagens vetenskapliga samhälle tror på uråldriga filosofiska tankar.
Men vad är egentligen fel? Är det fel att sätta sin tro och tillit till någon högre makt för att känna trygghet och gemenskap?

Sedan så tror jag också att människor idag vill tro på någonting som inte är vetenskapligt bevisat att det finns eller fungerar. Men det är en skön känsla när man själv får bevis för att någonting övernaturligt, andligt eller liknande fungerar. För jag tror verkligen att religioner och liknande verkligen kan hjälpa en. Det kan hjälpa en att finna tröst och trygghet, men nästan viktigast av allt: gemenskap. En grupp människor som samlas och delar samma intressen och tankar. En grupp där man kan lära ut kunskap men även ta emot kunskap.

Så vad tycker du? Är religioner och liknande någonting uråldrigt som inte har någon som helst sanning eller är det någonting som vi kan behöva till en viss del i våra liv?


Vill ha!

Hittade dessa fina smycken på www.tarothuset.com . Det är smycken som är gjorda av Navajoindianer och är så otroligt fina, så när jag får lite pengar över så blir det att köpa :)
Feng Shui mynt

Feng Shui-mynt eller kinesiska mynt som de också kallas är en symbol för välstånd eftersom att mynten representerar överflöd.
Om man vill dra till sig pengar så ska man bära kinesiska mynt i plånboken eller väskan. Man kan även ha dem i hemmet. Häng dem då eller lägg dem i sydost för att få en så bra effekt som möjligt. Mynten fungerar även bättre om du har tre stycken som du knyter ihop med hjälp av ett rött band.


Krysokolla

Kryskolla är en kärleks sten, Venus sten. den står för skönhet, kärlek och harmoni. Stenen är väldigt stark, den öppnar dina chakran där du lägger den. Kryskolla ger dig en behaglig känsla i hjärtat och huvudet och du känner dig fri och bekymmerslös.
Stenen har en lugnande effekt, och skapar även fred och gör det lättare att ta in livet.


Pyramid

Pyramiden är en symbol som är kopplad till solkulten. Från pyramidens topp sprider sig solljuset över världen.
Pyramiden är en symbol som sägs dölja profetior om framtiden, och vara en nedledare för kosmiska energier.
Pyramiden symboliserar även styrka och makt, och sägs ha magiska krafter som hjälper vi healing och för att komma i balans.
Pyramiden anses även ge energi och välbefinnande, samt ha en läkande kraft.


Drömfångare

Drömfångare är det nog många som har i hemmet, eller i allfall har sett en. Många vet nog även vad de är till för, men för de som inte vet så ska jag skriva lite om dem.

En drömfångare är ett indianskt magi föremål som man placerar ovanför sägen. Det är vanligt i indianska traditioner att ett nyfött barn får en drömfångare som barnet sedan har med sig livet ut.
Drömfångare är alltså till för att bara låta de bra drömmarna komma igenom och filtrera bort de dåliga drömmarna, alltså mardrömmar. Mardrömmarna fastnar i nätet på drömfångaren och försvinner när morgonljuset kommer.

Drömfångare kan se väldigt olika ut, men det sägs att de inte ska vara någon skillnad på dem.


Beställt!

Beställde nyss lite armband, såkallade chipsarmband som är gjorda utav olika stenar. Beställde ett som var en blandning av stenarna turkos och hematit, de andra två armbanden var av malakit och amazonit!
Så nu hoppas jag att leveransen går fort så att jag får dem innan slutet av veckan :)


Malakit

Malakit är en skyddande och kraftgivande sten. Hjälper till att hela känslomässiga problem, dvs den låter dig se lösningar på problemen, och ger dessutom tur med pengar och god sömn. Malakit neutraliserarar även negativ energi.
Den anses också kunna skydda mot svart magi och förbannelser.


(En av mina favorit stenar både pga av sin betydelse men även dess utseende)


Elefant

Elefanten har stor visdom och kraft, styrka, en krigare, mycket bra minne. Doch har den dålig syn och litar istället på luktsinnet. Elefanten har stor omsorg om både äldre och yngre. Den helar det feminina framåt och bakåt i generationer. Elefantens sägs bära universum på sin rygg, och är i många länder ansedd som en helig symbol. Elefanten står för gruppens fortlevande och framgång.


Dags att lära sig något nytt!

Som jag har berättat tidigare så har jag funderat på att börja lära mig att spå i runor, och nu efter att jag har läst boken:

Lägg runor om din framtid: En nordisk variant av tarot, Carl-Gustav Hansson

Så är jag helt säker på att detta är någonting som jag ska lära mig! Verkar inte alls vara så svårt, det svåraste är nog att tolka runorna rätt, men övning ger färdighet!

Tidigare idag satt jag även och kollade lite på olika runor som finns att köpa. Det är svårt att välja eftersom att de alla är väldigt fina, men har nog bestämt mig nu och det blir dessa:


Dessa är gjorda utav en sten som kallas månsten och runorna hittade jag på www.lareinawebshop.com !
Dock så vara dessa slut för tillfället, men direkt de kommer in på lager så kommer jag att köpa dem!


Spöken

Spöken, eller andar, de vet vi väl alla vad de är? Men vet du vad en poltergeist, gengångare och gast är?

Spöken, andar är ju som de flesta av oss vet avlidna människor som går igen antingen så hemsöker de den plats de dog på, eller en plats som betydde mycket för dem i livet. Men det kan även vara så att de hemsöker en person av olika anledningar.

Poltergeist däremot har aldrig varit en levande person utan är istället en slags kaotisk energi som har fått "fysisk" form. Poltergeist är den som ofta gör ljud ifrån sig genom att knacka, slå, flytta saker osv.

Gengångare är oftast en person som har dött på ett våldsamt eller olyckligt sätt. Dessa hemsöker de personer som var inblandade i olyckan (eller vad det nu var som skedde i samband med dödsögonblicket), skyldiga som oskyldiga. Gengångare sägs vara omöjliga att bli av med, men det är endast vad som sägs.

Gast är egentligen en synonym för spöke, ande. De är alltså inget verkligt fenomen.Så vad tror du?
Finns det andar eller är det bara påhitt?


Kristallägg

Kristallägg är en slags kristall som liknar ett ägg helt enkelt! Dessa finns i alla möjliga olika kristaller och storlekar.
Enligt myten så lades kristallägen utav drakar eller magiska fåglar och därför har dessa ägg betraktats som skattebringare, som tex bringar en pengar eller glädje!
Eftersom att dessa ägg är gjorda av olika slags kristaller så är äggen inte bara skattebringare, utan man får ju även kristallens kraft!Dessa kristallägg är gjorda utav onyx!


Karneol

Karneol skapar livsglädje och kreativitet, och är även en användbar sten vid sexuella obalanser och dålig självkänsla. Bra för aptiten den skapar, livslust. När du känner dig förvirrad och har svårt att samla tankarna, kan den hjälpa oss att se lite djupare på saker och ting om vi är osäkra.


RSS 2.0