Makramè

Makramè eller som vi kanske mer känner till det som: vänskapsband, dessa har vi nog alla haft någon gång. Antingen som många, att man har köpt dem utomlands, eller att man köpt dem på en marknad. Jag minns själv att jag och en kompis köpte varsit armband i samma färg som vi bar för att visa att vi var bästa kompisar.

Makramè eller vänskapsband har sitt urspung hos indianderna i Central - och Sydamerika. Självklart så har dessa armband en slags magisk betydelse, efterrsom enligt traditionen så ska man knyta armbandet på en väns arm medans man önskar sig något. Sedan ska man bära armbandet till det blir så slitet att det faller loss av sig självt, och när armbandet lossnar så kommer önskan att uppfyllas.


Medicinsk buddha

Den medicinska buddha sägs vara vår tids äldsta healer. I vänster hand har han en tiggarskål fylld med nektar. Denna nektar symboliserar långt liv men även medkänsla, förståelse, tålamod, insikt, kärlek och visdom.
Skålen är även fylld med örter och helande blått ljus. Samtidigt håller han handen i modameditationens position. För att visa att han även ger skydd mot sjukdomar håller han sin högra hand utsträckt och håler en myrobalanväxt. Denna tibetanska växt kan hjälpa tre sorters sjukdomar: passion, aggression och omedvetenhet.


Vattumannen.se

För er alla som är intresserade av att lära er mer om andlighet och liknande så finns det en jätte bra hemsida för er, nämligen www.vattumannen.se. Denna hemsida säljer böcker inom alla möjliga områden och har även väldigt många böcker att välja bland, allt från nybörjare till experter.
Som jag sagt många gånger förut så anser jag att det bästa sättet att börja lära sig är att läsa en bok om ämnet och sedan känna efter om det var någonting som man verkligen är intresserad av eller inte.

På vattumannen.se kan man även hitta produkter att köpa, vilket är bra om man tex vill köpa en tarotkortlek och samtidigt köpa boken som beskriver hur leken ska användas och tydas. Själv ska jag just köpa en tarotkorlek med tillhörande bok så fort jag får in lite pengar. Leken som jag har tänkt köpa är Toth tarot av Aleister Crowley med den tillhörande boken Själens spegel.


Moldavit

Moldavit är en sten som sägs ha bildats i samband med ett meteoritnedslag i Moldavien.
Denna sten kommer till människor som söker läkning och samtidigt visar upp sina sår för existensens helande kraft.
 Moldaviten hjälper även den som vill hitta nya möjligheter och stjärnsfall i sitt inre.
RSS 2.0