Tarot

Alla har säkert hört tals om tarot och tarotkort, och det är nog många av er som har provat på det och vet vad det är, men för er som inte riktigt har koll på det så ska jag kort skriva om vad tarot är!

Tarot är till för att spå framtiden, hitta borttappade saker, få svar på frågor och mycket annat! Med hjälp av tarotkort kan man få svar på nästan allt. Många tror att det är svårt att lära sig att spå i kort men det är det inte, det är ganska lätt, här är ett sätt som man kan lära sig på:

      Det du behöver är:
  • en tarotlek
  • en tarotbok (som lämpar sig för nybörjare)
  • lite tid varje dag i fem veckors tid
Tarotleken består av 78 kort indelad i två delar; stora- och lilla arkanan. Lilla arkanan är delad i fyra sviter; stavar, bägare, mynt och svärd.
    Så här gör du:
     
  1. Börja med stora arkanan som består av 22 kort. Tag för vana att varje dag bekanta dig med/läsa på om tre (fyra) kort, inte nödvändigtvis så att du lär dig allt utantill, utan för att få ett hum om vad korten står för.
  2. De resterande fyra veckorna gör du likadant med lilla arkanan, som totalt består av 56 kort, 14 kort per svit, vilket blir två kort per dag, en svit per vecka.

Efter detta så kommer du att ha ganska bra koll på vad de olika korten står på, och sedan med hjälp av nybörjarboken så kan du börja spå dig själv.
Dock om du vill spå andra kanske du ska gå kurser i tarot eller liknande så att du får mer erfarenhet. Men det är bra att prova på andra och se hur rätt du har!

Det jag har skrivit nu är självklart väldigt kortfattat om tarot, och som allting annat så tycker jag att om du är intresserad så ska du läsa böcker eller kontakta en person som är väldigt kunnig inom ämnet. Själv är jag inte så bra på tarot, har nyss börjat med det så är inte den bästa att ställa frågor till!


Kommentarer
Postat av: Maggiebell

mysig & annorlunda blogg, gillar =)



sv: visst är det snyggt! otroligt fint!

2010-12-18 @ 16:08:49
URL: http://maggiebells.blogg.se/
Postat av: Malin

Tack för titten rara du. Ska spana vidare på din blogg om en liten stund. Må så gott!



2010-12-18 @ 23:00:30
URL: http://annamalinska.blogg.se/
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

sv: okej, coolt :)



Skulle du kunna hjälpa mig med dagens fråga? Har du något tips på vad man skulle kunna ha för vegetariskt alternativ på julbordet?

2010-12-18 @ 23:32:46
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)

sv_ visst är dom! :)

allt bra?

2010-12-19 @ 10:32:46
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: Mandyy

bra blogg :D

Var hittar man spåkort då?



Sv; Tack detsamma!

2010-12-19 @ 10:33:10
URL: http://missymandy.blogg.se/
Postat av: maya

coolt, det var länge sen jag höll på med tatorkort...nu har man glömt allt.

2010-12-21 @ 11:04:14
URL: http://mayalicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0