Ljushållare

 Ljushållare är något som jag aldrig kan få nog av, och en av mina favoriter när det kommer till ljushåller är de som är gjorda av någon sten. De ger ett otroligt vackert sken och ett härligt lugn. Sedan är dessa väldigt bra om man vill ha en unik inredningsdetalj eftersom att ingen är ju inte riktigt den andra lik!
De jag har lagt upp här är gjorda av flourit, agat och ametist och man kan bla hitta dem hos www.kristallrummet.se!
 

Ekorre

Ekorren är ett kraftdjur som visar oss aktivitet, samlande och förmågan att förbereda. Ekorren lär oss att vara aktiv istället för passiv. Den är social, lekfull och medveten. Den lär oss även att balansera energin i vår kropp och ta tag i det vi har inom oss, att organisera vårt inre.
 

Jungfru

 
Från 23/8 till 22/9.
 
Jungfrun är ett tecken som är väldigt flitig, en riktig arbetsmyra och väldigt noggran och jungfrun kan ibland se för mycket till detaljerna i ett projekt och därav kännas lite pedant. Detta tecken har en bra stilkänsla och är väldigt bra på att organisera saker och ting men står helst inte i centrum utan låter gärna någon annan ha huvudrollen. Jungfrun försöker att nå perfektion och ställer därför höga krav på sig själv och sin omgivning.
 
De som är födda i detta tecken kan behöva få mycket stöd och uppmuntran från sin omgivning då de ofta oroar sig för att de inte ska duga.
 
Jungfruns bra egenskaper
Effektiv
Omsorgsfull
Intelligent
Rolig
Praktisk
 
Jungfruns mindre bra egenskaper
Pedant
Hypokondrisk
Gnällig
Väldigt kritisk
 
 
 

 

 
 

Värld i kaos

Känner inte ni också att världen är i ett slags kaos och har alltid varit? Att det känns som att vart man än i världen ser så är det inte lugn och harmoni någonstans? I vissa delar av världen oroar man sig för ekonomin, både den privata och den samhälleliga. Vissa undrar om de kommer att ha råd med hyran en månad och andra undrar om deras land kommer att gå i konkurs.
 
I världen finns de också de människor som svälter och lever i misär och det verkar inte som att någon verkar bry sig om dessa människor, man är istället mer intresserad av att lägga sin tid och energi på oväsentliga saker såsom att köpa en ny tröja eller mobil istället för att skänka de pengarna till en person eller familj som är i behov av pengarna på riktigt. Vissa kanske undrar om jag anser att vi i väst ska skämmas över de tillgångar och förmåner vi har, men det anser jag inte. Dock så ska vi uppskatta dessa mer och värdera dem högt och inte anta att dessa tillgångar alltid kommer att finnas, utan anse att de kan försvinna när som helst. Sedan så anser jag också att vi i väst måste våga se de människor som vill ha vår hjälp men inte alla gånger vågar be om den.
 
Sedan så finns de människor som kämpar för sina liv för att få chansen att leva i ett demokratiskt land och leva med alla de mänskliga rättigheter som är rättigheter och något som alla människor förtjänar. Människorna är så otroligt modiga när de sätter sig emot korrupta regeringar som dödar många som motsätter sig. Vad är det som driver dessa människor? Hur vågar de göra dessa extremt modiga handlingar? Antagligen så kämpar de för något som de vet är rätt och är en mänsklig rättighet, och de kämpar för att de vill kunna lämna efter sig ett land som deras efterlevande kommer att kunna känna sig trygga och stolta över. Det jag många gånger undrar över är om det här är något värt att dö för, och om de någonsin kommer att ha ett värde de personer som kämpar för sina rättigheter så mycket att de dör. Jag hoppas verkligen att dessa människor inte har kämpat förgäves utan att de en dag kommer att finnas en mening med att de dog.
 
Sådana här tankar har ockuperat min hjärna den senaste tiden, och det känns bra att kunna skriva ned dem även om de för dig som läsare kanske kan verka lite osammanhängande. Men jag delar gärna med mig, och om ni vill dela med er av något så lyssnar jag gärna!
 
 
 

Kalkopyrit

Kalkopyrit är en vacker guldfärgad sten, en sten som är magisk
och som avspeglar våra visioner och hjälper oss att planera våra liv och
sedan genomföra våra planer.
Kalkopyrit kan även hjälpa oss att hitta försvunna föremål, och är även bra att använnda
vid meditation.
 

RSS 2.0