Jara

Jara är årstidernas runa, och runans budskap är gott lönas med gott, medans ont lönas med ont.
Hårt och målmedvetet arbete skapar goda och bestående resultat.
En svag och splittrad arbetsinsats ger däremot dålig utdelning.
Behandlar man andra med respekt, kommer man själv att bli respekterad.Blå kalcit

Blå kalcit symboliserar kontakten med det högre jaget.
Högre jaget är den del av dig som alltid är i kontakt med helheten och sanningen.
Kalcit stimulerar även det gudomliga inom varje område som man kommas tänka på.


För lite tid

Att skapa tid, det är väl någonting som vi alla skulle kunna vilja kunna skapa. För vem har inte känt att tiden inte räcker till? Man ska ha tid med skola/arbete, sina nära och kära, kanske att man har barn också som tar tid eller ett intresse som man vill ägna tid åt, sedan så måste man komma ihåg sig själv - sin egen hälsa och välbefinnande.
Hur ska man egentligen hinna allt det här? Det är ju omöjligt, eftersom att det är alltid någonting som kommer att få lida och oftast är det nog en själv som får lida. Man försöker att hinna med allt, men hinner istället med inget.
Har vi människor för många krav på oss själva? Är det därför tiden inte räcker till? Eller kan det vara samhället vi lever i som skapar krav?
Vad det än är som gör att vår tid inte räcker till, så kan man konstatera: att hur väl man än planerar så kommer man inte ha tid med allt!


Örhängen

Nästan alla smycken jag köper har en betydelse av något slag eller består av äkta stenar. Köper aldrig smycken från affärer där ingenting är äkta. För mig känns det mycket bättre att lägga ner lite extra pengar på ett smycka som kostar lite mer och oftast är mycket finare i min mening.
Dock så behöver inte smycken som jag köper vara speciellt dyra, ta dessa örhängen tex:Dessa består av äkta stenar samt silver. Stenarna är ametist (lila) och lapis lazuli (blå), och kostar endast 90kr, väldigt prisvärda enligt mig och passar utmärkt till vardags!


Funderar du på vad du kan ge bort till någon i present?

Är du som jag och är inte alls bra på att komma på vad man ska ge bort i present till en person? Ofta kan jag känna att om jag köper något billigt så kanske personer inte uppskattar det eller tycker att det är löjligt, men personer kan även tycka samma sak om man köper en dyr present.
Därför har jag slutat att leta efter en present som en person vill ha eller skulle kunna tänkas vilja ha. Istället köper jag någonting som kanske är mer personligt för mig och betyder någonting.
Dessa stenpåsar har jag gett bort några gånger till familj och vänner, och har alltid varit uppskattade eftersom att jag tror att de får en känsla av att man bryr sig om dem.
Dessa stenpåsar finns i en mängd olika sorter och betydelser, men visar bara de som jag har gett bort.


Påse med pyrit, hematit och jet.
Denna påse står för mod


Påse med apatit, akvamarin samt lapis lazuli
Står för frihet


Denna innehåller rosenkvarts, citrin och blå bandagat och
har betydelsen "sov gott".


Trä mask

Älskar denna trä mask som kallar aborigin sköldpadda och står för beskydd.
Och det som är nästan bäst med den är att den inte alls var dyr, endast 149 kronor!


Hök

Höken är ett mycket kraftfullt djur speciellt bland de nordamerikanska indianstammarna.
Höken står blandannat för healing, visioner, återfödelse, andliget samt frihet.
Många indianstammar anser att höken är ett magiskt djur och använder därför dess fjädrar i samband med healingcermonier för att framkalla bla regn.


Merkabah stjärna

Som vanligt när jag sitter och tittar runt på olika hemsidor så hittar jag någonting jag vill ha, men det sura är ju att man inte har hur mycket pengar som helst!
Men hur som helst så hittade jag denna så kallade Merkabah stjärna som var gjord av bergskristall. Oerhört vacker och väckte ett "ha"-begär inom mig.
Merkabah står för:
MER = ljus
KA= själ
BAH= kropp
Om man använder denna under meditation ska den underlätta den andliga tillväxten, samt att påskynda en positiv förendring och öka kreativiteten.


Bild och vissa delar av texten kommer från
 www.lareinawebshop.com


Isaz

Isaz runan står för is och vinter, och symboliserar tillfälliga stopp i händelseutvecklingen (tex karriären, vänskapsrelation).
Dock så är detta stopp inte bara negativt då vi nu får tid att samla våra tankar och komma i balans. Att komma i balans kan ta lång tid, men vi kan trösta oss med att efter vintern kommer våren.


Rökkvarts

Rökkvarts är en sten som hjälper dig att ta in skratt och livsglädje på ett kreativt sätt.
Stenen ger även klarhet till dina tankar, hjälper dig att inte fastna mentalt.
Stenen är en en allmän "glädjehöjare".
Rökkvarts är en sten som hjälper dig att lösa upp negativa energifält som uppstått genom destruktiva tankemönster eller känslor såsom ilska, hat, hämd samt dömande värderingar.Harmoni

Att skapa harmoni inom sig själv är för mig ungefär samma sak som att skapa förståelse för sig själv. Eftersom att det är först då man förstår sig på sig själv, man vet sina starka samt mindre starka sidor, man vet helt enkelt vem man är och vad man står för.
Det är då man har skapat harmoni för livet.
Tillfällig harmoni kan vara då man sitter och avnjuter en god middag med sina vänner, mediterar, ser en bra film, njuter av havet, eller vad det än nu kan vara som skapar en trivsam miljö att befinna sig i. Denna harmoni är tillfällig just för att denna stunden kommer att ta slut, man måste återgå till verkligheten.
Dock så ska man alltid ägna sig åt dessa tillfälliga harmoniska tillfällena, för även om man är harmonisk så kan man aldrig få nog av extra harmoniska tillfällen.


Aum

Aum (sanskrit) är den heligaste av alla stavelser inom hinduismen (också helig för buddhister), och symboliserar världssjälen eller universum. Aum är närvarande i allt och fungerar som ett verktyg för att hjälpa människor att komma i kontakt med världssjälen.
Enligt hinduer så uppkom hela kosmos efter den vibration som följde då Aum uttalades. Aum står även för att allt är ett och andlig fullkomlighet.
Det är väldigt vanligt att hinduer men även buddhister säger "Aum" under meditation och bön.

- A = står för skapande
- U = står för bevarande
- M = står för destruering eller upplösning.Happy Buddha

Som jag kanske tidigare har nämnt så är ju Buddha ingen gud eller liknande som många tror, och inte heller någon profet. En Buddha är en som är "vaken, som också kallas för upplysning. En Buddha är alltså en person
som uppnått Nirvana.

Den Buddha som kallas Happy Buddha är en som symbol för lycka, välstånd och glädje. Eftersom att denna Buddha har en stor mage så sägs detta vara ett tecken på matreriellt välstånd samt framgång. Han delar även med sig av chikraft (livsenergi) vilket också ger lycka och framgång.
Happy Buddha kan avbildas med olika föremål och har då lite olika betydelse. Man brukar säga att en Buddha med skål i handen symboliserar lycka och välstånd, en med en persika i handen främjar hälsa och lycka. En Happy Buddha med säck ska ge framgång på resan och en Buddha med en stor hatt symboliserar beskydd.

RSS 2.0