Chakra-stenar

Är du intresserad av att använda dig av chakrastenar, men osäker på vilka stenar du ska använda? Ingen fara, du kan köpa ett sådant här "sten-kit" med chakra stenar. Tex ett sådant här:


Här ingår alla sju stenar som symboliserar de sju chakran man har i kroppen. Stenarna man får med här är:
-bergskristall
-ametist
-sodalit
-grön aventurin
-citrin
-karneol
-hematit
Alla dessa stenar symboliserar som sagt de sju chakran, med i detta kit medföljer en instruktion om vilken sten som hör till vilket chakra samt chakrats funktion.
Såklart finns det andra stenar än dessa som symboliserar chakrana också.

Detta kit kan man hitta på lite olika ställen, men jag köpte mitt från www.lareinawebshop.com och var väldigt nöjd med både leveransen och kvalitén på stenarna.


Tappar du bort nycklarna ofta?

Är du en sådan person som ofta tappar bort nycklarna, eller lägger ifrån dig dem någonstans och inte kan hitta dem?
Då kanske detta är något för dig! Dessa nyckelringar som ser ut som QiGong-hälsokulor sägs vara bra för om man ofta tappar bort nycklarna, och eftersom att de har ett klingande ljud så hör man om man tex tappar ner dem eller inte har dem i väskan.
Själv så har jag haft en sådan här på min nyckelknippa jätte länge och har aldrig tappat bort mina nycklar!Aromaterapi

Aromaterapi är något som de flesta av oss har hört talas om, det är inget nytt direkt. Men för er som inte är riktigt säkra på vad det är så ska jag berätta lite kortfattat om vad det är.
Aromaterapi är vad man brukar kalla en alternativmedicinsk terapiform. I denna terapi så använder man sig av så kallade eteriska oljor, som sägs ha en doft som har läkande egenskaper. Dessa oljor finns i många olika dofter men detsamma är att de alla kommer från olika typer av växtarter. Man utvinner oljorna från frön, bark, blommor, trä, rötter eller kåda, det beror på växten vart man utvinner oljan ifrån.
Man kan använda sig av eteriska oljor på olika sätt, bla vid massage, bad, i en aromalampa eller aromasten. Man kan helt enkelt välja den form som passar en själv bäst!
Oftast så syftar aromaterapi på att behandla stress och stressrelaterade problem, men kan också användas för att förbättra sin hälsa, skönhet och välbefinnande. 
Eteriska oljor finns i många olika dofter och varje doft har en speciell egenskap, så om man är intresserad av att köpa en olja så ska man läsa på om de olika dofterna så att man får den egenskap man är intresserad av!

Guldflaska

Inom Feng Shui sägs det bringa välstånd och man låter en flaska med guld stå i sydost. Den sägs även bringa välbefinnande och överflöd.
Guld kan även användas för att balansera energifält, tex används guld för att aktivera tredje ögat och kronchakrat. Guld används även för utveckling, rening och balansering av hjärtchakrat, samt att guld tar bort negativ energi från energifältet.
Annars så är guld alltid ansetts som helande, och ska hjälpa mot depressionskänslor, och ska bringa lugn vid upprördhet och ilska.Naudiz

Naudiz är ödesrunan, den avspeglar omständiheter och händelser som vi själva inte riktigt kan påverka.
Denna runa symboliserar även de svårigheter och uppoffringar som vi alla måste gå igenom för att kunna utvecklas som människor.Salvia

Har tidigare skrivit om salvia som man kan använda för att rena ett hem eller sig själv från negativa energier, även kallat smudging.
Hade aldrig tidigare prövat detta, men köpte hem en bunt salvia igår och testade, och jag tror att det fungerade! Renade både mig själv och hemmet och kunde direkt känna en harmoni som inte funnits förut.
Förutom att det skapar en känsla av harmoni så spred det en underbart fräsch doft.
Dumorterit

Dumorterit är enligt mig en jätte fin sten och jag har många av dem själv, och de fungerar!
Denna sten sla ge dig tålamod, ökar koncentrationen samt motverkar stress.
Den sägs även vara till hjälp då man ska bearbeta tvångstankar och beroenden.Skarabé

En skarabé symboliserade solguden inom den egyptiska kulturen och sägs stå för liv och återfödelse. Den anses även öppna hjärtat, ge mod, stärka livskraften samt motverka depressioner.
Skarabén symboliserar även förmågan att villkorslöst ge kärlek till sig själv, och att man genom detta kan ge det samma till andra.
Skarabén kan också tolkas som att man ska vara självständig, eftersom att skarabén klarar sig själv direkt efter att den har kläckts.Kanin och hare

Kaninen och haren står för makt, hjätemod, överflöd och cykler.
Enligt den kinesiska zodiaken så är det mest fördelaktigt att vara född i kaninens tecken eftersom att man då sägs ha stor makt.
I många andra kulturer anses kaninen vara ett djur som skapats av månen med feminima energier, och pga detta ska kaninen kunna se de olika växlingarna i naturen.En fråga!


Shamansten

Shamanstenar är en sten med en symbol målad på. Dessa stenar är målad med en symbol som ska förstärka en viss känsla, framgång mm. För att dessa stenar ska fungera så ska man bära med sig den hela tiden.
Eftersom att symbolen endast är målad på stenen så kommer symbolen att försvinna och samtidigt som färgen försvinner så överförs kraften till dig. När symbolen inte längre syns så ska du lämna tillbaka stenen till naturen för att visa din uppskattning för Moder Jord.


Sten som står för fred och skyddSten som står för framgång i affärer


Varför är barn rädda för spöken?

Har du någonsin ägnat en tanke åt varför små barn (ca 0-5) är rädda för spöken eller andar?
Är det egentligen inte underligt att de skulle vara det?
För vad vet ett barn om vad ett spöke är?
Och vem kan ha skrämt upp dem med att man ska vara rädd för spöken i en sådan tidig ålder?
Men kanske är det så, som jag tror, att barn är mer mediala än äldre. Barn har en bredare fantasi och fortfarande öppna till allt omkring sig. De har inte skaffat sig en uppfattning om vad som är normalt och inte.
Men varför skulle då spöken dras till barn? Jag tror själv inte att det är så att spöken dras till barn, men eftersom att spöken finns omkring oss hela tiden, vart vi än är, så lägger barn märket till dem. Speciellt på natten då när de inte är distraherade av annat i sin omgivning.
Ibland tror jag även att de spöken som finns omkring ett barn ofta är en avliden släkting eller annan anhörig som vill vaka lite extra efter det lilla barnet. Men eftersom att barnet inte känner igen denna person, och kanske att anden inte heller klarar av att visa sig på ett fysiskt liknande sätt så blir barnet rädd eftersom att han eller hon inte vet vad det är.
Däremot så är det ju inte så många som är mediala ändå upp till vuxen ålder (dock så tror jag att det är någonting som att vi alla kan träna upp) och det tror jag beror på att man som barn blir tillsagd att det inte finns spöken, att de bara är någonting som finns i sagornas värld. Tillslut så kommer barnet antagligen att tro på detta och slutar tillslut lägga märket till andarna som finns omkring dem.

Vad tror du?
Är man som barn mer medial än vad man är som vuxen?Hagal

Hagal är haglets runa och står för de oförutsägbara naturkrafterna, den representerar händelser i våra liv som är oväntade, omskakande och ovälkomna. Men runan har inte bara en negativ betydelse eftersom att sådana här händelser ofta är nödvändiga - inget int utan att det har någonting gott med sig.Bärnsten

Bärnsten är en sten som låter dig slippa oro och depressioner, och i allmänhet en sten med väldigt mycket kraft och styrka. Balanserar även osäkerhet i olika slag samt bygger upp dina kvinnliga aspekter.
Bärnsten är en sten som tar fram det positiva hos bäraren!


bc


Förståelse

Som ni kanske märker så uppdaterar jag inte så mycket, men det beror på att jag har så mycket annat just nu.
Förutom skolan som tar upp väldigt mycket av min tid, så lägger jag ned allt mer tid på att skapa en djupare förståelse för mig själv och andra.
Men för er som undrar så försöker jag att blogga så mycket jag kan, och försöker skriva intressanta inlägg! Men som jag har sagt tidigare så får ni gärna komma med förslag på vad jag ska blogga om!Tibetanska skålar

Tibetanska skålar som också kallas sjungande skålar används vid meditation och sägs ha en helande verkan på vårt inre. Genom ljudet och vibrationen som skålen ger ifrån sig, som varierar beroende på skålens storlek och form sägs lösa upp spänningar och blockeringar fysiskt, mentalt och känslomässigt.
Skålarna kan vara gjorda i lite olika matrial men det vanligaste är metall, men det finns även skålar som är gjorda av kristall.Harts

Harts används oftast vid cermoniel verksamhet och kan upplevas som mer hägtidlig än vanliga rökelsepinnar. Harts är oftast en slags kåda som används som en ritual som man ofta använder vid bön eller önskan att uppnå ett högre medvetande på ett anlig plan.

Det är enkelt att bränna harts och det luktar oftast väldigt gott! Det du behöver är harts, eldfast kärl och rökelsekol. Tänd på rökelsekolet och vänta tills kolen är grå/vit sen kan du strö över hartsen.

Vad som är viktigt att komma ihåg är att harts utvecklar en ganska så kraftig rök och därför är det bra att tänka på att ventilationen är bra. Sedan så ska inte hartsen brinna med låga utan bara glöda. Om man har ett litet kärl så kom då ihåg att de kan bli väldigt varma! Ställ därför kärlet på ett eldfast underlag samt att inte ta i det med händerna. Om du däremot vill bära runt kärlet så välj då ett större kärl, eller ett med isolerat handtag eller kedja.Dessa produkter finns bla på www.lareinawebshop.com
Själv har jag tänkt köpa det eldfasta kärlet!

Palo Santos-pinnar

Palo Santos som betyder heligt trä är en slags rökelse, eller rättare sagt träpinnar från Sydamerika.
Dessa används av Inka Indianerna för att bla rena själen från negativa energier. Kan också användas vid meditation, djup koncentration, för att rena personer samt platser vid healing.


Tråkigt med stenar?

Tycker du att det är tråkigt att äga en sten som endast ser ut som sten? Då kanske det här är någonting för dig, stenar som är gjorda till olika figurer! De finns i många olika stensorter och former! 
Detta är bara ett litet urval av vad man kan hitta!
Alla dessa finns att köpa på www.amuletten.net


Wunja

Wunja är lyckans och glädjens runa, och den sprider frid, harmoni och tillfredställelse. Runans budksap är att det finns plats för glädje och lycka i ditt liv, men bara om du är beredd att öppna dig för den.
Eftersom att stress och andra saker tynger ner oss så försvårar det vår förmåga till att känna lycka och glädje. Därför uppmanar runan oss till att göra någonting ovanligt, det är ingenting som behöver vara dyrt eller märkvärdigt bara att man provar på någonting nytt.Gå kurs i healing, kristaller eller liknande?

Intresserad av att gå någon kurs som har med andlighet, kristaller, healing eller liknande? Då kan den här sidan vara til hjälp:
http://www.sinnligkunskap.se/
Den är bra eftersom att det finns distanskurser och vissa kurser kostar inte alls mycket! Och om man är intresserad så är det nog verkligen värt det.


Tutankhamun

I forna Egypten var Tutankhamun faro och överstepräst över alla gudar, han ledde gudomliga riter samt fungerade som en kanal mellan gudarna och befolkningen och därför står Tutankhamun för livskraft, makt och styrka.

En del av er har kanske hört talas om Tutankhamuns förbannelse? Detta tycker jag är ganska intressant eftersom att ett tag efter att man hade börjat gräva ut Tutankhamuns grav så dog en del människor och djur. Det hela började med att Howard Carters (som var ledare för utgrävningen) kanariefågel blev uppäten av en kobra. Senare dog även Lord Carnavron (han betalade för utgrävningen) av lunginflammation, och strax efter det började hans trebenta foxterrier Susie att yla hemma i England på Carnarvons herrgård och efter några timmar avled hon. I samband med detta så släcktes dessutom all elektricitet i Kairo och fortfarande så vet man inte varför detta hände.

Var det Tutankhamuns förbannelse, eller var det bara en tillfälliget?
Vad tror du?

Tutankhamuns grav


Bokrea!

Snart sätter ju bokrean igång! Och på vissa ställen kanske den redan har börjat? Därför tänkte jag ge lite boktips till dig som är intresserad av andlighet och liknande. Dock så vet jag inte om böckerna som jag rekommenderar kommer på bokrean!

Lilla pendelboken Pehr Trollsveden
En bra bok för dig som är intresserad av pendling och inte vet så mycket om det. En bra guide för dig som nybörjare.

Lägg runor om din framtid: En nordisk variant av tarot Carl-Gustaf Hansson
En del av er kanske inte ens visste att man kan lägga runor på ett liknande sätt som man gör med tarotkort? Men det kan man faktiskt, och det är inte alls svårt. Detta är en bra bok som förklarar grunderna och betydelsen av runorna.

Boken om kristaller: allt du behöver veta om kristallens kraft Judy Hall
För dig som är intreserad av kristaller och vill veta mer om dem så är detta en bra bok enligt mig, dock så finns det mängder av liknande böcker så välj den du tycker känns bäst!

Stora boken om Feng Shui Eason Cassandra
Intresserad av hur du skapar harmoni i ditt hem med hjälp av Feng Shui? Då är det här en bra bok som förklarar praktiskt hur du går till väga!

Efter livet levande: Oförklarliga upplevelser Solveig Almqvist
En bok som handlar om andra människor oförklarliga upplevelser med andar och andra fenomen.

Böckerna kan du hitta på www.vattumannen.seOpal

Opal är en sten som finns i olika färger, men de har ändå en gemsam betydels dock så ändras den lite beroende på vilken färg opalen har.
Gemensamt för alla opaler är att den är vigd åt alla mångudinnor, helar och balanserar psyket samt skärper minnet.
Den hjälper dig att minnas tidigare liv, ge dig en inblick till andra sidan och är därför gynsam vid kontakt med andar.
Opal är även en sten som helt plötslig kan försvinna, och detta kan bero på att opalen inte är rätt sten för dig på den tidpunkten däremot så dyker den upp när den är rätt! 


Tibetanska klockor

Tibetanska klockor som egentligen heter Tingshas har sitt ursprung i Tibet men används även i Nepal och Indien.
Traditionellt används dessa klockor av tibetanska munkar vid meditation för att fokusera på tonen som bildas och genom tonerna stilla sinnet.
Idag används klockorna också vid meditation, men då i början eller slutet av meditationen, om man använder dem i början är för att lugna sinnet medans med man använder dem i slutet av meditationen för att återkalla uppmärksamheten till nuet.
Tibetanska klockor används även i Feng Shui vid olika tillfällen, vanligast är när man ska rena energier i ett rum.
Kortfattat så använder man Tingshas för att väcka ens ande till liv och sprida frid i sinne och kropp.
Öppet sinne

Om man har ett öppet sinne och en öppen inställning till livet,
så kommer du att få ut så mycket mer av livet.


Fina anteckningsblock

Hittade dessa jätte fina anteckningsblock på www.inme.se ! Gillar att de är lite mer annorlunda än vanliga tråkiga anteckningsblock, dock så kanske man inte vill använda dessa till skolarbeten och liknande, men kanske att man kan skriva ner lite mer privata saker och använda den som en slags dagbok eller bara skriva ner sina magiska arbeten eller andliga upptäckter.

                 


Gifu

Gifu betyder gåva, och att ge och ta emot gåvor kan vara ett sätt att visa vänskap, respekt och lojalitet. Denna runa tyder alltså på att att du kommer att ta emot en gåva - andlig eller materiell. Dock så har denna runan också en annan betydelse: offerviljan. Eftersom för att om vi ska kunna utveckla nya kunskaper, möjligheter och talanger så måste vi offra av oss själva för att hjälpa en annan människa.
Panter

Pantern är ett djur som står för att inte vara rädd samt mod, som de andra stora kattdjuren också gör. Men panterns anses även stå för mörker, magi, död och återfödelse.
Att pantern står för döden låter kanske hemskt, men döden är ju bara slutet på ett tillstånd och början på ett annat dvs återfödelse.
Herkimerdiamant

Herkimerdimant är en kvarts som har samma egenskaper som bergskristall, vilka är att stenen är allmänt helande samt att man med lite kreativ visualisering kan programmeras till vad man vill. Herkimerdiamant har dock en mycket starkare styrka en bergskristallen, en herkimerdiamant har samma styrka som fem bergskristaller.
Herkimerdiamanten symboliserar energi, kraft och healing, sägs även vara bra för att lösa upp emotionella blockeringar och hela själen.
Kristallkula

En kristallkula har vi väl alla hört talas om eller sätt, men vet du egentligen vad den används till? En kristallkula kan man använda inom Feng Shui som en inredningsdetalj som ger ett bättre energiflöde, och så kan man ju använda kristallkula till kristallskådning.

För er som är intresserade så ska jag skriva en kortfattad guide till hur man använder en kristallkula för det är inte alls svårt!

Börja med att ställa kulan på ett mörkt underlag, tex ett mörkt bord eller duk och tänd sedan ett stearinljus bakom kulan. Kristallkulan blir ofta lite smutsig när man inte använder den, så polera den lite tills den är glänsnade.

Ge sedan kulan styrka och kraft (magnetisering) stryk kulan med höger hand i ca 5 minuter, och för att ge känslighet åt kulan använd då vänster hand i ca 5 minuter.

Iakttag sedan vad som händer, men kom ihåg att bara iaktta med båda ögonen inte stirra! Om du inte ser något resultat börja då om med att stryka kulan.

Om du märker att kristallkulan börjar bli oklar eller ser små glänsande ljuspunkter så håller du på att hitta det du söker!

Exempel på tydningar:
Vita dimmor: Gott, bekräftande, gynnsamt
Svart dimmor: Dåligt eller illavarslande
Violett, grönt och blått: Lycka är på ingång
Rött, orange, gult: Fara, bekymmer, sjukdom, sorg

För lite tid!

Tänkte skriva ett lite längre inlägg om att spå i kristallkula men insåg att det hinner jag inte innan jag ska iväg till skolan!
Men kika in vid 17.00 om ni är intresserade för då ska det nog finnas ett inlägg om hur man får svar av en kristallkula!Målning

Jag har aldrig riktigt haft en hobby förutom det här med andlighet och kristaller. Kanske dumt att kalla det hobby men det är faktiskt så att nästan all min fritid går åt till att ägna mig åt andlighet på olika sätt och att ta hand om kristallerna.

Men nu på senare tid har jag känt att jag vill prova på någonting nytt, jag känner mig väldigt kreativ och därför har jag funderat på att börja måla. Bara måla det jag känner för och inte bry mig så mycket om vad det föreställer. Skulle vara skönt att för en stund sluta tänka och bara låta kreativiteten flöda.

Kanske att jag skulle måla någonting med chakrafärgerna blandat med svart, det skulle nog bli bra. Eller kanske att jag skulle försöka målat något som uttrycker min syn på andlighet? Ja vem vet vart det här kommer att leda!
Worry dolls

Worry dolls eller som de kallas på svenska: bekymmers dockor är oftast gjorda av Maya indianerna i Guatemala. Dessa dockor ska man dela med sig sina bekymmer på kvällen innan man lägger sig och lägger sedan dockan under kudden. Men kom ihåg att en docka kan bara bära på ett bekymmer!
Medan du sover sägs det att dockan löser dina bekymmer och på morgonen då du vaknar så kan dina problem vara helt borta, eller iallafall underlättade.

Även om du kanske inte tror på magi eller liknande så kan man ändå använda sig av dessa, då det många gånger är bevisat att om du sover på saken så känns det mycket bättre dagen efter!
Citat

RSS 2.0